Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру акушеру-гінекологу, через помилку якого померло немовля

Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру лікарю акушеру-гінекологу приватної клініки, який під час проведення пологів припустився медичної помилки, що спричинила смерть новонародженої дитини.

За даними слідства, у травні 2020 року під час прийняття рішення щодо перебігу пологів 32-річної породіллі, лікар акушер-гінеколог здійснив неправильну оцінку даних КТГ-моніторингу плода та не своєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок цього новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервові системі, від яких померла через 55 днів.

Висновком комплексної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю немовляти.

Дії лікаря кваліфіковано як неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником (ч. 2 ст. 140 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Оболонським УП ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 За матеріалами  Київської міської прокуратури