Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру командувачу Чорноморським флотом рф, який наказував обстрілювати Україну крилатими ракетами

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру віце-адміралу – командувачу Чорноморським флотом вмф рф.

Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також планування, підготовку, розв'язування та ведення агресивної війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 438, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України)

За даними слідства, посадовець причетний до масованих російських ударів по цивільним об’єктам України.

З серпня 2022 року він особисто віддавав накази здійснювати бойові пуски крилатих ракет по енергетичній інфраструктурі країни.

За наказами командувача підпорядкованими йому підрозділами Чорноморського флоту з використанням кораблів та підводних човнів систематично наносились масштабні ракетні удари крилатими ракетами типу «Калібр» по цивільним об’єктам у населених пунктах по всій території України. Це призвело до загибелі та поранення мирних громадян.

Повітряні атаки ворог здійснював по енергооб’єктам 14 областей та м. Києва.

Мета його дій – залякати цивільне населення України, створивши умови для постійної напруги у суспільстві. Він усвідомлював, що систематичні ракетні удари по густонаселеним містам України завдають значних руйнувань та спричиняють загибель людей.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ.