Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру 9 учасникам злочинної організації, які у складі угруповання «Двадцятівських» займалися виготовленням і збутом психотропів та наркотиків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора 9 членам злочинної організації повідомлено про підозру.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній, незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою виготовлення психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області діє злочинна організація, до якої входить декілька організованих груп. Вони займаються незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом психотропної речовини – метамфетамін та особливо небезпеченого наркотичного засобу – канабіс.

Організатором злочинної організації є мешканець м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, який наразі в рамках іншого кримінального провадження знаходиться під вартою в слідчому ізоляторі. Він здійснював керівництво, перебуваючи в умовах ізоляції.

Створена злочинна організація включає в себе декілька груп: одна група займається незаконним виготовленням психотропної речовини; інша – незаконним зберіганням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом метамфетаміна та канабісу.

Збували псиїхотропи і наркотики методом «закладок».

Правоохоронці провели понад 120 невідкладних обшуків на території м.Кривий Ріг Дніпропетровської області, м.Києва, Полтавської, Одеської, Черкаської областей за місцями проживання учасників злочинної організації, транспортних засобах, а також у місцях незаконного виготовлення та зберігання психотропних речовин та наркотичних засобів. 

Вилучили наркотики, гроші, спецобладнання для виготовлення психотропних речовин, автомобілі, «чорнові» записи.

В порядку ст. 208 КПК України затримано 8 осіб. Всім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу ДБН Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.