Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закордонне відрядження в особистих цілях – заступнику голови Полтавської обласної ради повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру заступнику голови Полтавської обласної ради.

Йому інкриміновано службове підроблення, використання завідомо підробленого документа та шахрайство (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у березні 2023 року підозрюваний вніс неправдиві відомості до розпорядження Полтавської обласної ради про службове відрядження та мету свого виїзду за кордон. Так, під виглядом відрядження до Польщі він нібито мав провести зустрічі з українцями, які тимчасово там перебувають, з метою вирішення їхніх соціально-побутових питань. Натомість підозрюваний запланував поїздку в особистих цілях до Португальської Республіки, де пробув весь час «відрядження».

Після повернення в Україну підозрюваний прозвітував про успішно виконану мету відрядження та отримав заробітну плату за цей час.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.