Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про нову підозру головреду пропагандистського Russia today, яка закликала «добити» жителів Західної України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російській журналістці – головному редактору телеканалу Russia today.

Їй інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганду війни, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників та публічні заклики до геноциду (2 ст. 110, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 442 КК України).

За даними слідства, підозрювана, користуючись своєю медійною популярністю на російському телебаченні, організовує та бере участь у проведенні телевізійних суспільно-політичних шоу за участі, так званих політичних експертів.

Під час виступу на одному із таких шоу 23 грудня 2023 року вона публічно закликала до фізичного знищення патріотично налаштованої частини українського народу – жителів західних регіонів України.

Прокремлівська пропагандистка виправдовує збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, глорифікує осіб, які її здійснюють, та закликає до геноциду частини української нації.

Під час інтерв’ю журналістам вона здійснює публічні заклики до агресивної війни та зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Досудове розслідування здійснюється СБУ.