Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлення члена Комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі Куйбіди Романа Олексійовича про зв’язки з окремими кандидатами


28.05.2021 

Вважаю необхідним повідомити суспільство, кандидатів на адміністративні посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та членів Комісії про зв’язки з окремими кандидатами та характер цих зв’язків. У разі, якщо ці зв’язки викликають у будь-кого з кандидатів сумніви у моїй безсторонності, вони можуть подати заяву про відвід, яку розгляне Комісія.

 


Божко Олександр Сергійович

З повідомлень на Facebook мені відомо, що представником чи захисником Олександра Божка в певних судових провадженнях чи провадженні є адвокат Роман Маселко.

Роман Маселко був також представником мене як особи, яка подала дисциплінарну скаргу на поведінку судді Верховного Суду Валентина Сердюка до Вищої ради правосуддя (наразі справа остаточно вирішена Вищою радою правосуддя). З Романом Маселком мене також поєднує те, що ми в один період були членами Громадської ради доброчесності та членами правління Громадської організації «ДЕЮРЕ».

З Олександром Божком ми особисто не знайомі, жодного разу не контактували ні особисто, ні через третіх осіб. Бачив його лише під час тестування в межах конкурсу, як і інших кандидатів.

Вважаю, що зазначені обставини не заважатимуть мені діяти в інтересах суспільства, бути об’єктивним, безстороннім та незалежним під час співбесіди з кандидатом та ухвалення рішень конкурсною комісією щодо нього.

 

Касьян Андрій Олексійович

З наявної у матеріалах Комісії інформації мені відомо, що батьком кандидата є суддя у відставці є Олексій Касьян. Ми знайомі з суддею Олексієм Касьяном по громадській діяльності - з часу, коли він був Президентом ГО “Всеукраїнська незалежна асоціація суддів” (тепер - “Асоціація суддів України”). Також Олексій Касьян на моє прохання організував і провів екскурсію в Апеляційному суді м. Києва для студентів юридичного факультету в часи, коли я займався викладацькою діяльністю. Ми з ним не бачилися і не спілкувалися вже багато років.

З Андрієм Касьяном ми особисто не знайомі, жодного разу не контактували ні особисто, ні через третіх осіб. Бачив його лише під час тестування в межах конкурсу, як і інших кандидатів.

Саме по собі знайомство з батьком кандидата не є підставою для ухилення від участі у розгляді. Однак під час підготовки матеріалів до співбесіди до кандидата скеровані питання щодо майнового стану його батьків. Ці питання ймовірно будуть предметом співбесіди. У зовнішнього обізнаного спостерігача виникатимуть об’єктивні сумніви в моїй безсторонності під час розгляду та оцінки майнових питань близької особи кандидата, з якою я знайомий особисто, в контексті оцінювання кандидата за критерієм доброчесності.

Згідно з ч. 4 ст. 16 Порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, за наявності обставин, що можуть викликати сумнів у безсторонності члена конкурсної комісії, він заявляє самовідвід і не бере участь у голосуванні та підготовці матеріалів до засідання комісії. Зважаючи на викладене, заявляю самовідвід від участі у співбесіді з Андрієм Касьяном щодо відповідності кандидата критерію доброчесності.

 


Костін Андрій Євгенович

Ми зустрічалися з Андрієм Костіним на низці публічних заходів. Також ми є членами робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя Комісії з питань правової реформи, утвореної Указом Президента України (я з 13.08.2019, Андрій Костін - з 31.10.2020). У 2020-2021 році робоча група провела одне засідання. Також як член робочої групи подавав пропозиції до документа, підготовленого народними депутатами України, Головою Комісії з питань правової реформи Сергієм Іонушасом і членом Комісії Андрієм Костіним.

Будь-яких контактів між мною і Андрієм Костіним поза межами публічних заходів не було.

Вважаю, що зазначені обставини не заважатимуть мені діяти в інтересах суспільства, бути об’єктивним, безстороннім та незалежним під час співбесіди з кандидатом та ухвалення рішень конкурсною комісією щодо нього.

 

21.05.2021                                      Роман Куйбіда

                         (підписано КЕП)