Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посягання на територіальну цілісність України – керівнику ПВК «Вагнер» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора громадянину Російської Федерації – керівнику приватної військової компанії «Вагнер» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, а також у пособництві ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, керівник ПВК «Вагнер» у період з липня 2014 року по березень 2015 року, діючи за попередньою змовою з високопосадовцями Збройних Сил РФ та під їхнім контролем, здійснював командування підпорядкованими йому підрозділами бойовиків та координував їхні дії. Вони спільно з підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань вели бойові дії проти Збройних Сил України, у результаті чого порушили територільну цілісність нашої держави шляхом тимчасової окупації частини її території.

У січні-лютому 2014 року його підрозділи вели інтесивні бойові дії проти підрозділів сил АТО на Дебальцевському напрямку. Під час боїв керівник ПВК «Вагнер» безпосередньо підпордяковувався командувачу 2 армійського корпусу генерал-лейтенанту ЗС РФ.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ. На даний час проводиться комплекс необхідних слідчих та інших процесуальних дій.