Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пости з виправдовуванням збройної агресії РФ проти України - мешканецю Лисичанська повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури мешканцю м. Лисичанськ повідомлено про підозру у виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з 25 березня по 16 квітня 2022 року проросійськи налаштований чоловік на своїй сторінці в соціальній мережі Одноклассники поширював пости ворожих російських спільнот та користувачів. Дані матеріали виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію Російської Федерації проти України, представляли її як внутрішньо громадянський конфлікт, заперечували тимчасову окупацію частини території України, а також глорифікували осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк) Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.