Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посередник від правоохоронців на Запоріжжі викритий під час одержання неправомірної вигоди за перетин лінії розмежування


За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито під час одержання неправомірної вигоди громадянина України, який надавав посередницькі послуги у одержанні неправомірної вигоди правоохоронцям на Запоріжжі.

За версією слідства, службові особи підрозділів правоохоронних органів Запорізької області за посередництва громадянина України організували протиправну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від осіб, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення. Вони вимагали плату за безперешкодне проходження «фільтраційних» заходів та виїзд поза загальною чергою пасажирських транспортних засобів на тимчасово окуповані території України.

В ході проведення слідчих дій викрито особу-посередника, який діяв від імені правоохоронців Запорізької області, під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 1400 доларів США від перевізника за сприяння у безперешкодному проїзді пасажирських транспортних засобів останнього з громадянами.

13 серпня 2022 року його було затримано в порядку ст. 208 КПК України. На теперішній час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, а також направлення до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх службових осіб підрозділів правоохоронних органів Запорізької області, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Заходи з викриття під процесуальним керівництвом прокурорів здійснювалися слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Головного оперативного управління Державного бюро розслідувань. 

Варто зауважити, що напередодні на координаційній нараді під головуванням Генерального прокурора Андрія Костіна щодо протидії злочинності в умовах воєнного стану, правоохоронцями було заплановано комплекс превентивних та процесуальних заходів щодо протидії корупційним проявам у цій сфері.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.