Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поранення цивільних і пошкодження інфраструктури внаслідок обстрілів Донеччини - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 14 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 14-15 травня 2022 року російська армія з боку тимчасово окупованого м. Горлівка нанесла ракетні та авіаудари по м. Бахмут, м. Залізне, смт Північне, смт Нью-Йорк, с. Неліпівка, с. Бахмутське, м. Торецьк та м. Соледар Бахмутського району.

В результаті обстрілів зазнали поранень чоловік і три жінки, які перебували у місцевому магазині. Ще один місцевий мешканець отримав поранення, несумісні з життям.

Серед пошкоджених від вибухів об’єктів – адміністративна будівля, освітній заклад, магазини, житлові будинки, гаражі, автомобілі, газопровід, лінія електропередач, господарські та інші споруди.

До лікарні м. Бахмута продовжують доставляти поранених з населених пунктів Луганської області. За 2 дні госпіталізовано 12 людей. У постраждалих діагностовано мінно-вибухові травми та множинні осколкові вогнепальні поранення.

16 травня 2022 року окупанти здійснили черговий обстріл м. Дружківки – пошкоджено заклад освіти. Відомості щодо інших пошкоджених об’єктів уточнюються.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua