Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад мільйон гривень збитків під час ремонту дитячого санаторію – судитимуть замовника та підрядника

Ювенальні прокурори Бучанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора товариства за фактами заволодіння чужим майном та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України), а також ексвиконувача обов’язків головного лікаря одного з дитячих санаторіїв за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у грудні 2021 року між дитячим спеціалізованим санаторієм Київської області та товариством укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту приміщень закладу за понад 1,5 млн грн бюджетних коштів.

Директор підприємства, не виконавши у повному обсязі будівельні роботи, через підлеглого працівника надав замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт з недостовірними даними.

У свою чергу, ексвиконувач обов’язків головного лікаря не перевірив обсяги фактично виконаних робіт та використаних будматеріалів і підписав надані підрядником документи. Вони слугували підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Після отримання коштів директор товариства вчинив ряд фінансових операцій, легалізувавши майно, одержане злочинним шляхом.

Згідно експертизи вартість невиконаних робіт становить понад 1,1 млн грн. Під час досудового розслідування, спричинені державі збитки повністю відшкодовані.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.