Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 50 тис євро за перетин кордону військовозобов'язаними – судитимуть трьох членів організованої групи на Закарпатті

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що місцевий житель налагодив канал міграції військовозобов’язаних чоловіків до країн Європейського Союзу. Він залучив ще двох знайомих, які відповідали за перевезення чоловіків до прикордонних районів і їх безпосереднє незаконне переправлення поза офіційними пунктами пропуску.  

Правоохоронці зафіксували кілька фактів переправлення до Румунії як по одному військовозобов’язаному, так і групами. Загалом встановлено, що послугами обвинувачених встигли скористатися десятеро чоловіків, кожен із яких сплатив їм 5500 євро.

Групу викрили наприкінці квітня у с. Грушево під час підготовки бо переправлення трьох громадян – жителів Чернігова, Ужгорода та Сум. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.