Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 38 млн грн збитків через незаконне оформлення імпортованих вантажівок – 11 особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора на Житомирській митниці викрито незаконну схему розмитнення авто. Повідомлено про підозру 11 членам організованої групи, які завдали збитків державному бюджету на понад 38 млн грн. Організатору, двом директорам юридичних осіб, посереднику, митному брокеру та шести службовим особам митних органів України інкриміновано зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та використання підроблених документів (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212 та ч. 4 ст. 358 КК України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За даними слідства, підозрювані протягом 2018-2020 років на підставі підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, які містили недостовірні відомості стосовно вартості, строку експлуатації, а також року випуску, здійснили митне оформлення 192 імпортованих вантажних автомобілів. Таким чином вони занизили суму з акцизного збору і податку на додану вартість на понад 38 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.