Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 2,8 млн грн збитків бюджету внаслідок незаконного виділення землі – повідомлено про підозру міському голові на Вінниччині

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з міських голів Вінниччини у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, восени 2021 року очільник міської тергромади без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку. Вона належала до комунальної власності. Понад 68 га землі було надано для здійснення підприємницької діяльності.

Мер замість проведення аукціону одноосібно підписав угоду з директором ТОВ без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та відповідного рішення сесії міської ради.

Цим посадовець усвідомлено та прямо сприяв товариству в одержанні неправомірної вигоди у виді несплати орендної плати за користування землею згідно з нормативними розрахунками.

Внаслідок таких протиправних дій підозрюваного бюджет міської громади тільки у 2021-2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне дослідження обставин злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід - Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.