Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 20 млн грн застави за клопотанням прокурора спрямували на потреби Збройних Сил України

За результатами розгляду клопотання прокурора судом винесено ухвалу про звернення застави в сумі 20,7 млн грн у дохід держави. Кошти перераховано на спеціальний рахунок для підтримки Збройних Сил України

Прокурори Офісу Генерального прокурора підтримують публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно бенефіціара низки підприємств, який упродовж 2015 року організував придбання на території Російської Федерації дорожнього бітуму. Обвинувачений експортував його вантажівками в Україну через тимчасово окуповану територію АР Крим Керченською переправою в порушення встановленого законодавством порядку. При цьому незаконно створеним державним митним органам на території АР Крим було сплачено митні платежі до бюджету Росії на суму еквівалентну 3,8 млн грн. Крім того, обвинувачений шляхом обману та зловживання довірою заволодів  майном підприємств-контрагентів за поставлені товари в розмірі понад 19 млн грн.

Під час досудового розслідування ухвалою суду обвинуваченому було обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення 20 млн 70 тис грн застави, яку він вніс. В подальшому, він порушив визначені обов’язки та покинув територію України, виїхавши через територію РФ до Республіки Вірменія.