Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 2 млрд грн несплачених податків - топ-менеджеру гірничо-збагачувального комбінату повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податку та службового підроблення головному бухгалтеру ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України). Підприємство входить до групи компаній Ferrexpo, якою володіє відомий український олігарх-втікач.

За даними слідства, у 2018-2021 роках підозрюваний вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства, зокрема, щодо нарахування плати за користування надрами родовища залізних руд. З вересня 2018 по грудень 2021 року через його незаконні дії підприємство ухилилося від сплати до бюджету рентної плати за користування надрами.

Проведена під час досудового розслідування комплексна судова експертиза встановила, що сума завданих державі збитків через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить майже 2 млрд грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння кримінальних правопорушень.

Заходи з викриття здійснювали співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.