Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 1000 доларів США хабара за сприяння контрабанді цигарок – повідомили про підозру волинському прикордоннику

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення прикордонної служби за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, прикордонник вимагав від громадянина надати хабар за можливість безперешкодно транспортувати до Польщі тютюнові вироби. Їх планувалося переміщувати за допомогою безпілотних літальних апаратів. Один ящик контрабанди чоловік оцінив у майже 50 доларів США.

За грошову «винагороду» підозрюваний зобов’язувався надати службову інформацію про місця дислокації прикордонних нарядів на ділянці відповідальності прикордонної застави та не реагувати у разі виявлення порушень.

Прикордонника затримали під час отримання понад 1000 доларів США неправомірної вигоди.

Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ у Волинській області спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по 6-му прикордонному Волинському загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.