Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Погроза вбивством українській співачці – чоловіку повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку за фактом здійснення погроз вбивством українській співачці (ч. 1 ст. 129 КК України).

За даними слідства, чоловік з 2019 року по січень 2022 року неодноразово погрожував вбивством потерпілій. Це виражалось у словесних погрозах, переслідуванні та надсиланні їй смс-повідомлень у соцмережі.

23 січня 2022 року чоловік, зустрівши співачку на вулиці, почав вчергове погрожувати. Після того, як жінка сіла в автомобіль таксі, чоловік на власному автомобілі переслідував її, та, наздогнавши, продовжив висловлювати погрози на її адресу.

Маючи реальні підстави побоюватися за своє життя і здоров’я, співачка звернулася із заявою до поліції.

За результатами вжитих заходів слідчі встановили його особу. Ним виявився 40-річний уродженець Черкаської області, який наразі проживає в Києві.

Наразі йому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Печерське управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.