Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пограбував місцевого мешканця Київщини – судитимуть військовослужбовця РФ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил РФ – заступника командира бойової машини за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в березні 2022 року обвинувачений разом із невстановленими підлеглими йому військовослужбовцями РФ під час тимчасової окупації села Мощун Київської області викрали майно місцевого жителя. У цей час потерпілий, побоюючись за власне життя, переховувався у лісі неподалік свого будинку та спостерігав за діями обвинуваченого.

В травні 2022 року особу військовослужбовця РФ було встановлено в ході проведення ряду слідчих та процесуальних дій. Йому повідомлено про підозру та оголошено у розшук.

Заходи з документування та викриття злочину здійснювалися Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.