Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пограбування «валютників» на майже 1,5 млн грн – у Львові викрито вісім осіб

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру восьми особам за фактами вчинення закінченого замаху на грабіж та грабежів (ч. 2 ст. 14, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186, ч.ч. 2, 5 ст. 186 КК України).

За даними слідства, підозрювані вчиняли грабежі на території міст Львів та Хмельницький. Їх жертвами були особи, які займаються обміном валют. Учасники групи довгий час слідкували за об’єктами, вивчали їхні маршрути.

Напади вони вчиняли, коли потерпілі їхали на автомобілях. Підозрювані створювали штучні перешкоди їх руху, розбивали бокове вікно автомобіля та викрадали готівкові кошти. Злочини скоювалися в громадських місцях в денну пору доби.

Загалом впродовж липня – серпня 2021 року підозрювані викрали чужого майна на загальну суму майже 1,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.