Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прокуратура встановила двох ексспівробітників Укралізниці, які сприяли ввезенню російської техніки на Харківщину

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури експрацівникам Укрзалізниці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у смт Куп’янськ-Вузловий двоє колишніх працівників Укрзалізниці перейшли на бік окупантів. У липні вони уклали трудові контракти з так званим генеральним директором підприємства «Куп'янська залізниця».

Один з них зайняв посаду «начальника» виробничого підрозділу «Куп’янська колійна машинна станція №133», створеного окупаційною владою, а інший – став його «заступником».

На фейкових посадах чоловіки допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з окупованою на той час частиною Харківщини. Насамперед вони сприяли ввезенню російської військової техніки.

Псевдокерівник втік до Чернівців, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, а його поплічник переховувався по населених пунктах Харківщини. Проте правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України.

Наразі обидва підозрюваних перебувають під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.