Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Планував створити авіакомпанію у фейковій «днр» – судитимуть власника трьох повітряних суден

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Верхньодніпровська Дніпропетровської області за фактом готування до колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року директор товариства, яке спеціалізується на наданні послуг цивільної авіації, вирішив налагодити авіабізнес на тимчасово окупованих територіях України.

Він запропонував так званому голові адміністрації м. Маріуполя створити «авіакомпанію» для здійснення пасажирських й вантажних перевезень. Для цього пообіцяв надати у користування власний літак моделі «АН-140-100», 2004 року випуску, вартістю понад 20 млн грн. Повітряне судно на той час знаходилося на підконтрольній Україні території. Проте фактично доставити літак окупантам не вдалось.

Крім того, чоловік планував посилити майбутню «республіканську авіацію» ще трьома повітряними суднами тієї ж моделі, переправивши їх з аеродрому Республіки Саха рф.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

Працівники АРМА провели огляд літака та оголосили конкурс на визначення переможця з подальшої його експлуатації.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у м. Краматорську.