Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримують відокремлення українських територій збройним шляхом – судитимуть підсанкційних «депутатів народної ради днр»

Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року уродженці м. Тореза та м. Горлівки, будучи «депутатами народної ради днр», проголосували за проведення псевдореферендуму. За його результатами усі захоплені рф території мали проголосити свою «автономію».

Так звані «чиновники», які водночас обіймають посади «голови федерації профспілок днр» і «секретаря комітету охорони здоров’я, материнства та дитинства», схвалювали відокремлення українських областей воєнним шляхом та публічно підтримували бомбардування десятків міст та сіл, де проживали багато цивільних громадян.

Наразі чоловіки перебувають у розшуку.

Досудові розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.