Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримував окупацію та схвалював плани ворога – судитимуть суддю Північного апеляційного господарського суду

Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно судді Північного апеляційного господарського суду.

Йому інкриміновано колабораційну діяльність та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 4 ст. 27, ч. 7 ст. 111-1, 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений після повномасштабного вторгнення рф у спілкуванні з іншими особами визнавав правомірною тимчасову окупацію частини території України. Він висловлювався за продовження окупації та проти звільнення цих територій, схвалював плани держави-агресора утворити на окупованій частині Запорізької області так званий «Кримсько-Херсонський» окупаційний округ.

В особистому спілкуванні закликав та спонукав громадянина України добровільно зайняти посаду в незаконних правоохоронних органах – так званій «милиции» на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.