Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
​Підтримка держави-агресора та присяга на вірність «ДНР» – жителю Одещини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури жителю Одещини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та участі у терористичній організації (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з лютого 2022 року громадянин України співпрацював з державою-агресором та підконтрольною їй «ДНР». Підозрюваний через соціальні мережі поширював проросійську ідеологію, звеличував РФ, підтримував збройну агресію окупантів проти України. Також налагодив контакти з керівництвом «ДНР» та так званим «Міністерством внутрішніх справ ДНР». Перебуваючи на підконтрольній Україні території підозрюваний збирав для окупантів інформацію відносно підрозділів Збройних Сил України, які розміщувалися на території Одеської області. Дав згоду після виїзду на тимчасово окуповану територію присягнути на вірність «ДНР».

Правоохоронці затримали підозрюваного на території Запорізької області при спробі виїхати на тимчасово окуповану територію.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.