Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підприємця підозрюють у постачанні неякісних продуктів харчування для військових на понад 9 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику підприємства у привласненні коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, після початку збройної агресії РФ проти України, між суб’єктом господарювання та військовою частиною Національної гвардії України укладено договори на закупівлю консерв тушкованої свинини, а також консерв гречаної та перлової каш зі свининою.

Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передав військовій частині Нацгвардії України недоброякісний товар на загальну суму понад 9,1 млн грн.

Відповідно до лабораторних досліджень поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ, є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини.

Слідство триває. Прокуратура продовжує вживати заходи до встановлення всіх осіб, причетних до постачання неякісних продуктів харчування військовослужбовцям.

Раніше окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно осіб, які поставили військовослужбовцям Державної прикордонної служби України м’ясопродукцію, яка не відповідає вимогам ДСТУ.

Заходи з викриття правопорушення проводяться прокуратурою спільно з СВ Солом’янського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.