Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підозрюваному у наведенні ворожої ракети по селу Гроза на Харківщині інкриміновано державну зраду

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації Купʼянська підозрюваний добровільно перейшов на бік ворога. Він став «и.о. инспектора дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». 

Підозрюваний ніс службу на ворожих блокпостах, безпідставно зупиняв та вилучав автомобілі у цивільних. 

Згодом він отримав нову «посаду» від окупантів та став «инспектором (дорожно-патрульной службы) взвода №1 отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения».

Перед деокупацією Харківщини підозрюваний разом зі своїм братом втік на територію рф. Обох братів звільнено з правоохоронного. 

У жовтні 2023 року братам було повідомлено про підозру у наведенні ракетного удару по кафе у с. Гроза Купʼянського району. Внаслідок атаки загинули 59 мирних мешканців, ще 5 отримали поранення.

Стосовно старшого брату обвинувальний акт за фактом державної зради перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованим у м. Полтаві, оперативний супровід – ДБР та Харківське управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.