Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підготовка та поширення антиукраїнських публікацій - у держзраді підозрюють журналіста на Вінниччині

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України в публічних закликах до зміни меж території України та державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік з 2014 року співпрацював із керівником та власником інтернет-видання, яке систематично публікувало матеріали антиукраїнського характеру із закликами до зміни адміністративно-територіального устрою України.

Власник ЗМІ, протиправна діяльність якого розслідується в окремому кримінальному провадженні, найняв підозрюваного як позаштатного кореспондента та автора публікацій. Він отримав завдання готувати неправдиві матеріали, спрямовані на розхитування суспільно-політичних настроїв та шкоди територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України. 

Після 24 лютого 2022 року акцент публікацій змістився на викривлення реальних обставин воєнної агресії РФ проти України та виправдовування злочинів російських військовослужбовців. Встановлено понад десяток таких публікацій. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.