Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підбурювання до держзради українських офіцерів – судитимуть адмірала Збройних Сил РФ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника штабу - першого заступника командуючого Чорноморського Флоту ВМФ ЗС Російської Федерації. Йому інкриміновано пособництво у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювання до державної зради, а також пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Розслідуванням встановлено, що начальник штабу Чорноморського Флоту ВМФ ЗС Російської Федерації з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території України схиляв українських офіцерів із числа штабу Севастопольської морської бази та Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України до вчинення державної зради - переходу на бік ворога в період збройного конфлікту. При цьому офіцерам погрожували застосуванням військовослужбовцями Збройних Сил Російської Федерації фізичного насильства та зброї.

На даний час адмірал ЗС РФ обіймає посаду начальника Головного штабу ВМФ ЗС Російської Федерації – першого заступника Головнокомандуючого ВМФ ЗС Російської Федерації.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.