Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час війни обікрали потерпілих на 12 млн грн – викрито п’ятьох учасників організованої групи

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та п’ятьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, протягом липня-вересня 2022 року члени організованої групи в умовах воєнного стану на території Київської та Вінницької областей систематично вчиняли крадіжки майна в особливо великих розмірах. Маскуючись, вони проникали до офісних приміщень суб’єктів господарської діяльності та викрадали там гроші і майно. Потерпілим завдано майнову шкоду на загальну суму понад 12 млн грн.

На території м. Києва та Київської області правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання та транспортних засобах членів організованої групи. Виявлено та вилучено грошові кошти потерпілих, речі, транспортні засоби, знаряддя та засоби для вчинення злочинів.

Наразі п’ятьох учасників організованої групи затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.