Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час війни допустив неякісний ремонт на суму майже 18 млн грн – повідомлено про підозру інженеру харківської служби автодоріг

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова провідному інженеру Служби автомобільних доріг у Харківській області повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, провідний інженер знехтував своїми посадовими обов’язками. Це стосується проведення аварійних робіт у 2022 році з ліквідації руйнувань та деформацій шарів дорожнього одягу автомобільної дороги державного значення Т-21-21 Лозова-Близнюки-Барвінкове-Велика Комишуваха у Харківській області.

У результаті ремонту якість асфальтобетону на цій дорозі не відповідала будівельним нормам, а фактична товщина вирівнюючого покриття була меншою, ніж вказано у документах.

Це призвело до безпідставного перерахування Службою автомобільних доріг Харківської області державних коштів комерційній фірмі-підряднику.

Дослідженням якості відібраного асфальтобетону автомобільної дороги встановлено, що якісні показники, а саме водонасичення відібраних зразків, не відповідає державним нормативним вимогам.

Внаслідок неналежного виконання інженером своїх службових обов'язків державі було завдано збитків на суму майже 18 млн грн.

Досудове розслідування проводить СВ ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.