Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час одержання 200 тис грн неправомірної вигоди затримано податківця на Житомирщині

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора під час одержання неправомірної вигоди затримано заступника начальника одного з управлінь ГУ ДПС в Житомирській області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, затриманий вимагав та одержав 200 тис грн за невідображення начебто існуючих порушень податкового законодавства в акті перевірки, проведеної у сільгосппідприємстві.

Правоохоронці затримали його одразу після одержання неправомірної вигоди.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вони спрямовані, в тому числі, на викриття його спільників. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.