Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Першому заступнику генерального прокурора «днр» повідомлено про підозру в участі у терористичній організації

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «першому заступнику генерального прокурора днр» в участі у терористичній організації та іншому сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, громадянин рф тривалий час працював в органах прокуратури рф та вирішив отримати «підвищення у посаді».

Підозрюваний усвідомлюючи, що діяльність терористичної організації «днр» та її структурних підрозділів є незаконною, в листопаді 2022 року добровільно обійняв псевдопосаду «першого заступника генерального прокурора «днр».

Як керівник він бере безпосередню участь у діяльності терористичної організації, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні, переслідуванні та фізичному знищенні громадян України, а також іноземних громадян, які виступають на стороні України.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за оперативного супроводу ДБР та ДКІБ СБУ.