Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перевищення повноважень правоохоронцями – Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальні акти щодо чотирьох поліцейських

Прокурори спеціалізованого підрозділу Офісу Генерального прокурора з протидії порушенням прав людини скерували до суду два обвинувальних акти щодо чотирьох працівників Нацполіції України за фактами перевищеннями правоохоронцями своїх повноважень (ч.2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у Києві двоє оперуповноважених нанесли затриманому чоловікові, який не чинив опору, удари металевим ломом по голові та тулубу, внаслідок чого він втратив свідомість. Після чого, привівши потерпілого до тями, поліцейські продовжили наносити йому удари руками та ногами по різним частинам тіла та заламувати пальці, спричиняючи сильний фізичний біль.

В іншому кримінальному провадженні працівники управління патрульної поліції у Кривому Розі під час затримання нанесли двом особам, які вже перебували під повним їх контролем та не чинили опору, удари руками та ногами по різним частинам тіла, застосовували до затриманих сльозогінний газ. Як наслідок, затримані отримали численні тілесні ушкодження, один з них - середньої тяжкості.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.