Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переслідування активістів, обшуки та затримання – повідомлено про підозру координатору «Самооборони Севастополя»  

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру співорганізатору та куратору незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», що діяло на півострові під час активної фази окупації.

Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 4 ст. 260 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний, громадянин РФ, розробив вимоги та правила, згідно з якими особисто підбирав кандидатів до НЗФ. Під його керівництвом відбувались переслідування українських активістів «Євромайдану Севастополя», проводились незаконні обшуки й затримання громадян України. Також були облаштовані незаконні блокпости на адмінмежі між Кримом й Херсонською областю та у м. Севастополі, де підозрюваний також організував піше патрулювання.

Разом з підлеглими він забезпечував виконання завдань, поставлених командуванням Чорноморського флоту та Південного військового округу рф, допомагаючи захоплювати військові частини та кораблі ВМС України.

Пізніше чоловік став координатором штабу по «безпеці проведення незаконного референдуму», а його підлеглі забезпечували «громадський порядок під час голосування».

Підозрюваний і нині продовжує свою роботу на окупантів.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі.