Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перерахував до «бюджету ДНР» понад 10 млн грн – засновника мережі ломбардів підозрюють у фінансуванні тероризму

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури громадянину України - засновнику низки товариств, повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у жовтні 2014 року ініціював створення та реєстрацію на тимчасово окупованій території Донецької області приватного підприємства. Основним видом його діяльності є надання мікрофінансових кредитів під заставу майна, на визначений строк та під відсотки.

Створивши на основі цього підприємства мережу ломбардів, підозрюваний переоформив корпоративні права на свою матір - громадянку РФ. Однак фактично він продовжував контролювати їхню діяльність на тимчасово окупованій території Донецької області.

Отримуючи дохід від діяльності ломбардів, упродовж 2015-2018 років підприємець сплачував «податки» та «збори» до так званого «бюджету «ДНР», з якого фінансуються незаконно створені органи влади, силові структури та збройні формування. Загальна сума незаконно перерахованих коштів становить понад 10,2 млн грн.

Під час обшуку у нього виявлено понад 1,7 кг золота та грошові кошти у російських рублях.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.