Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправляв військовозобов’язаних до країн ЄС за 18 000 доларів США - викрито організатора схеми

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито киянина, який разом зі спільником організували схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через держкордон до країн ЄС.

За даними слідства, за 18 000 доларів США вони обіцяли надати 6 чоловікам призовного віку можливість безперешкодно виїхати до Польщі. При цьому спільники внесли до бази даних «Шлях» неправдиві відомості, що нібито бажаючі виїхати є волонтерами і їдуть за кордон за гуманітарною допомогою.

Організатора затримано під час отримання другої частини коштів - 16 200 доларів США. Йому вже повідомили про підозру і обрали запобіжний захід - тримання під вартою (ч. 3 ст. 332 КК України).

В ході обшуків за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено понад 80 тис грн, мобільні телефони і документацію, що підтверджує злочинну діяльність.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільнику. Встановлюється причетність інших осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.