Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправили за кордон 132 ухилянта – на Волині судитимуть учасників організованої групи

Прокурори Володимирської окружної прокуратури Волинської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи. Їм інкриміновано незаконне переправлення через державний кордон України та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 332, ч. 1, ч. 2 ст. 361 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж грудня 2022 року – січня 2023 року двоє жителів міст Нововолинськ та Володимир незаконно переправили 117 ухилянтів в країни Євросоюзу.

Вони виготовляли документи військовозобов’язаним як водіям підприємств з міжнародних перевезень. Вносили відомості про них до системи «Шлях».

Згодом до протиправної діяльності чоловіки залучили ще одного жителя Володимира та відтоді діяли у складі організованої групи.

До березня 2023 року обвинувачені переправили за кордон ще 15 військовозобов'язаних.

Свої «послуги» учасники організованої групи оцінювали в 4000 доларів США.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції Волинській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.