Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перекрито міжнародний наркоканал та вилучено кокаїн на суму 250 тис доларів США

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, уродженець Донеччини разом зі спільницею організували канал постачання кокаїну з Нідерландів до України. Вони ховали наркотики у великих закладках на території Закарпатської області та забезпечували подальший збут довіреному колу осіб.

Продавали кокаїн великими партіями, а розрахунки проводилися лише криптовалютою. Такий «бізнес» приносив їм понад 12 млн грн щомісячно.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях та автівках підозрюваних. Вилучили близько 1 кг кокаїну, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі.

Орієнтовна вартість вилученого «товару» за цінами «чорного» ринку сягає понад 250 тис доларів США.

Двох учасників наркобізнесу затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП м. Києва за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.