Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшов на службу до ФСБ – за держзраду судитимуть колишнього співробітника СБУ

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього співробітника Головного управління Служби Безпеки України в Автономній Республіки Крим у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що оперуповноважений відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим у порушення військової присяги у 2014 році умисно не виконав розпорядження керівництва СБУ щодо зміни дислокації з АР Крим на м. Київ для подальшого проходження військової служби та виконання своїх службових обов’язків.

Військовослужбовець свідомо прийняв рішення перейти на бік ворога. Він вступив на військову службу до Федеральної служби безпеки РФ з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, а також обороноздатності, державній та інформаційній безпеці України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводження Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.