Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшли на бік ворога в період дії воєнного стану – судитимуть двох експоліцейських

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишніх поліцейських за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє громадян України, будучи працівниками поліції перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

Колишній слідчий Маріупольського райуправління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області пройшов співбесіду у приміщенні захопленого відділу поліції № 4 з представниками так званої «ДНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ. У подальшому він добровільно вступив на службу до незаконного окупаційного правоохоронного органу «Ильичевского РО Мариупольского ГУ МВД ДНР».

Експрацівник поліції Бердянського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області на виконання вказівок окупаційної влади, встановленої військовослужбовцями ЗС РФ, взяв участь у так званому забезпеченні громадського порядку під час проведення незаконних масових заходів у м. Бердянськ з нагоди святкування Дня перемоги. У подальшому він добровільно вступив на службу до незаконного окупаційного правоохоронного органу.

Зрадивши українському народові, колишні поліцейські працювали в інтересах ворога, виконуючи функції представників незаконних правоохоронних органів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГСУ ДБР за оперативного супроводу співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.