Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Перейшла на бік ворога та займалася антиукраїнською пропагандою – повідомлено про підозру мешканці Херсона

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканці м. Херсона заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України та окупації Херсонщини місцева мешканка співпрацювала з ворогом. Маючи досвід у сфері журналістики, вона здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави–агресора.

Будучи кореспонденткою одного із інтернет-видань, підозрювана висвітлювала діяльність окупаційних органів, виправдовувала збройну агресію РФ проти України.

Для маніпулювання свідомістю мешканців окупованого регіону вона організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів. Особисто розповідала преставникам російських змі фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.

Наразі досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.