Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу інформацію про розташування позицій ППО – у Запоріжжі викрито ще одного коригувальника

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканцю Запоріжжя повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець – підполковник міліції у відставці добровільно надав згоду представникам спецслужб фсб рф у проведенні підривної діяльності проти України. 

За власної ініціативи підозрюваний поновив старі зв’язки з колишнім однокурсником Харківського авіаційного вишу, а нині співробітником міністерства оборони рф, та запропонував свою допомогу у війні проти України.

У вересні 2023 року від свого куратора він отримав доручення розпочати збір розвідданих про дислокацію українських захисників у регіоні. Для цього він їздив по Запоріжжю та передмістю і «добував» інформацію про розташування позицій ППО та місця дислокації особового складу і техніки Сил оборони. 

Окремим його завданням було інформування ворога про розміщення виробничих потужностей місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу.

Отримані відомості підозрюваний передавав ворогу через Telegram.

Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України і на разі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.