Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу детальні план-схеми блокпостів на Чернігівщині – підозрюється місцевий житель

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Чернігівського району за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ та інших військових формувань (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці травня 2023 року проросійськи налаштований чоловік налагодив зв’язок з представником військових підрозділів рф та добровільно погодився на негласну співпрацю.

На виконання завдань держави-агресора він встановлював місцезнаходження блокпостів на території Чернігівського району та обласного центру. Координати їх розташування передавав ворогу через месенджер Telegram.

Також підозрюваний виготовляв детальні план-схеми блокпостів та інформував окупантів щодо кількості на них військовослужбовців українських Сил оборони.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.