Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу дані про місця дислокації ЗСУ та тероборони – повідозрюють жителя Києва

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних сил України та територіальної оборони, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, з квітня 2022 року підозрюваний з власної ініціативи збирав дані та фотографував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони м. Києва. Через один з месенджерів він передавав інформацію громадянці РФ. Вона перебувала на тимчасово окупованій території Донецької області як спеціальний кореспондент одного із російських ЗМІ, акредитованого у так званому «міністерстві інформації ДНР».

Для приховування своєї діяльності підозрюваний використовував різні номери мобільного зв'язку, а також листувався з громадянкою РФ із застосовуванням умовних слів-паролів.

Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку з доказами.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.