Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав ворогу дані про енергетичні об’єкти Одещини та оборонні підприємства – викрито чергового агента ФСБ РФ

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, житель Одеси добровільно погодився на співпрацю зі співробітником ФСБ РФ. За його завданням він розвідував місця дислокації об’єктів енергетичної інфраструктури та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу на Одещині.

Також на виконання завдань російських кураторів, інформатор передавав дані про результати ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури задля її повторного ураження і остаточного виведення з робочого стану.

Матеріал з географічними координатами агент передавав через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісах, для подальшого корегування ракетних ударів ворогом.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ КР в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.