Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав співробітнику фсб рф дані про рух української авіації – викрито мешканця Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито мешканця м. Першотравенськ, який за гроші виконував «завдання» співробітника фсб рф з проведення підривної діяльності проти України.

Чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний збирав дані про маршрути руху української авіації. Передавав інформацію куратору через месенджер Telegram. У текстових повідомленнях зазначав час прольоту, напрям, кількість та модель літаків.

Також прихильник «русского мира» інформував ворога про розташування аеродромів і блокпостів, наводячи точні координати таких обʼєктів.

«Винагороду» отримував на банківську картку.

Під час обшуку за місцем проживання інформатора вилучили комп’ютерну техніку. Там містилися фото- й відеоматеріалами, що свідчать про його причетність до протиправної діяльності на шкоду своїй державі.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.