Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав секретні документи про охорону державного кордону – на Чернігівщині у держзраді підозрюється прикордонник

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, представники спецслужб країни-агресора ще до початку повномасштабного вторгнення завербували інспектора прикордонної служби вищої категорії для збору даних.

Виконуючи завдання, чоловік фотографував та передавав документи із грифом обмеження доступу про охорону державного кордону України.

Під час проведення обшуку виявлено та вилучено мобільні телефони, які містять інформацію, призначену для передачі ворогу.

Наразі підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття проводило Управління СБУ в Чернігівській області спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по 105 прикордонному загону ГВВБ «Центр» ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.