Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавав інформацію представникам ФСБ РФ – судитимуть колишнього помічника народного депутата України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього помічника народного депутата України за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у лютому 2014 року був завербований представниками ФСБ РФ та до лютого 2022 року допомагав іноземній розвідці у здійсненні підривної діяльності проти України. Зайнявши посаду помічника народного депутата України у вересні 2019 року, він отримав доступ до інформації, яка надходить до ВРУ від центральних органів державної влади, в тому числі із грифом обмеження доступу. Він особисто складав аналітичні матеріали та передавав їх представниками ФСБ РФ за грошову винагороду. За весь період такої своєї діяльності обвинувачений отримав від співробітників ФСБ не менше 71 тис доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.