Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Передавали табельну зброю російським окупантам – притягнуто до відповідальності двох поліцейських за колабораціонізм

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника відділення поліції № 2 Баштанського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, який обвинувачується у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року, під час окупації міста Снігурівка Миколаївської області, правоохоронець замість того, щоб обороняти місто від загарбників, добровільно погодився співпрацювати з ворогом. Він передав військовим формуванням РФ табельну зброю та боєприпаси - 9 пістолетів «ПМ» та 18 магазинів до них зі спорядженими патронами.

Нині він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Також повідомлено про підозру ще одному співробітнику цього відділення поліції, який, отримавши службовий пістолет ПМ з 2 магазинами до нього зі спорядженими патронами для оборони міста Снігурівки та району, добровільно віддав свою зброю окупантам.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу Управління СБУ в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.